top of page

Om oss

Norges Badstulaug er en frivillig forening som jobber for å fremme god badstukultur, opplyse om badstuas gleder og helseeffekt. Alle kan bli medlem av foreningen. Norges Badstulaug er medlem av ISA, The International Sauna Assosiation.

generalsekretær

Stig Arild Pettersen.jpg

Stig Arild Pettersen er seiler, bade- og badstuentusiast, som bor i Isfjorden i Romsdal. Han vokste opp i et åttitallshus med badstue i kjelleren, og har siden vært en flittig svetter. Siden august 2023 er han generalsekretær i Norges Badstulaug, med ansvar for daglig drift av lauget.

Du kan nå ham på post@norgesbadstulaug.no

Styret

Styret i Norges Badstulaug består av norges mest dedikerte badstuentusiaster- og eksperter. 

 

lasse.2.jpg

Lasse Eriksen(styreleder) fra Larvik har delt badstuglede med en hel verden i lengre tid gjennom kurs, foredrag og konkurranser. Her hjemme i Norge jobber han også som badstumester på Farris Bad og får heldigvis sin daglige dose badstue og havbad der.

2386036132645707673_IMG_3519.jpeg

Ragna Marie Fjeld(nestleder) oppdaget badstue via utenriksdepartementets isbadeklubb, og ga senere opp karrieren der for å jobbe med det beste i verden; badstue. Ragna er daglig leder i Oslo Badstuforening, en medlemsforening med 9000 medlemmer.

Mikkel Aaland.jpg

Mikkel Aaland(internasjonal ambassadør) er fotograf og forfatter, og har skrevet kultbok nr.1 innenfor badstue; Sweat, The Illustrated History and Description of the Finnish Sauna, Russian Bania, Islamic Hammam, Japanese Mushi-Buro, Mexican Temescal, and American Indian & Eskimo Sweatlodge og verten av dokumentarserien, Perfect Sweat. Han deler tiden sin mellom Ulefoss, Norge og San Francisco.  www.mikkelaaland.com

Erlend Mogård-Larsen.jpeg

Erlend Mogård-Larsenkommer fra Havfolket. Fikk sin første badstueovn av en ivrig onkel da han var seks. Er kulturentreprenør og jobber til daglig med prosjektet SALT Art & Music. Et nytt kulturprosjekt startes alltid med å bygge og ferdigstille en badstue. Det har med andre ord blitt mange i løpet av karrieren.

birgitte.JPG

BIRGITTE VON HIRSCHer bdstuentusiast, aufgussnyter, isbader og skogsnymfe. Har  tidligere jobbet med flere badstueprosjekter og har stor tro på badstue som en del av folkehelsen. For å fremme badstukultur, fellesskap, tilgjengelighet, inspirasjon og kunnskap ønsker jeg å bruke mitt engasjement, kreativitet og erfaring fra mange år i byggebransjen til det beste for våre medlemmer. I badstulauget har Birgitte hovedansvar for medlemmer, plan- og strategi.

Torbjørn.png

Torbjørn Scheiebor i Stavern. Badstubading er kultur; - og badstuer er derved kulturbygg. Jeg er arkitekt og former bygg. Kall meg derfor gjerne kulturarbeider. Badstukultur er å skape en samlende opplevelse av sjel, kropp og menneskelig fellesskap. I badstua er vi mer likeverdige. Rang og status trer mer i bakgrunnen. Det er en viktig del av badstuopplevelsen å tilhøre et ad hoc-fellesskap av de som er til stede i det varme rommet. «Kohort»-tilhørighet ville kanskje vært et dekkende begrep i disse koronatider. Norges badstulaug kan være en sammenheng hvor kulturen kan få utvikle seg videre i en nasjonal og internasjonal sammenheng. Jeg ønsker egentlig å leve litt motstrøms frigjort fra motestrømningenes kraft. I dette tilfellet er jeg kommet på villspor, badstukulturen er blitt mote og brer seg til stadig nye steder og sammenhenger. Det må jeg tåle for de gode opplevelsenes skyld.

Logo Norges badstulaug - logo 2021_L.jpg
bottom of page